Лазерно лечение на гъбички по ноктите

Една четвърт от възрастното население страда от гъбични заболявания на краката (кожата и ноктите). Мъжете боледуват по-често от жените. Заболяването започва с инфекция на краката, докато служи в армията, докато спортува в спортни клубове, посещава басейни, сауни и др.

В сауни, бани, където е влажно, тъмно, топло, в лошо проветриви помещения гъбичките, които падат на пода и шезлонгите от кожата на пациентите започват да се развиват много бързо, масата на гъбичките се увеличава, което води до естествени засяване на повърхността и от нея гъбичките навлизат в кожата здрав човек. Опасността от инфекция дебне във всяка стая, където хората ходят боси.

Пациентите, страдащи от други кожни заболявания, при които целостта на кожата е нарушена, има пукнатини, рани, ерозия и др. , Както и хора, страдащи от нарушено кръвоснабдяване на краката, са по-склонни към тези заболявания.

Болести като захарен диабет, наднормено тегло, тютюнопушене, тромбофлебит, мазоли, намален имунитет, допринасят за гъбична инфекция. Например, с декомпенсацията на захарен диабет, отделянето на глюкоза се увеличава не само с урината, но и с потта. Това създава идеална среда за размножаване на гъбичките.

Симптоми на гъбички по ноктите на краката

Лазерното лечение на гъбички по ноктите на краката е популярна процедура, тъй като гъбичките засягат 3-то и 4-то междупалково пространство, където се усеща сърбеж, зачервяване, подуване на кожата, пилинг, пукнатини между пръстите, след което инфекцията се разпространява в цялото стъпало и засяга нокътните плочи. Ноктите стават сиво-жълти с годините, тъпо удебелени, със счупен външен ръб, малка суха маса се откроява изпод нокътя, под нокътя се появяват кухини. Потта по краката под въздействието на гъбични ензими придобива отвратителна, специфична миризма. И продължава с години. Обостряне, т. е. засилване на процеса се случва по-често през зимата.

Това заболяване не изчезва от само себе си. Гъбичните инфекции причиняват повишена алергия. С течение на годините гъбичките могат да се утаят от краката в слабините, корема, подмишниците, по кожата на гърдите, гърба, врата, косата. Вътрешните органи също могат да бъдат засегнати. В семейство, където има пациент с гъбична инфекция, рискът от заразяване на роднини е голям.

Тази инфекция може да се зарази по време на процедурата за маникюр, педикюр. Не се препоръчва да се сушите с чужди кърпи. Необходимо е да се избърше добре междупалковото пространство след къпане. Не можете да гребете с чужди гребени, четки. През последните години броят на възрастните с микоза на скалпа се увеличи. Късното лечение може да е причина за неуспешно лечение на гъбични инфекции. Има пациенти, които страдат от онихомикоза (гъбична инфекция на ноктите) от десетилетия, 25-30 години.

Друга причина е случайното, нередовно лечение, когато не се приемат достатъчно противогъбични лекарства. Недостатъчно предотвратяване на повторна инфекция (което означава хигиенно третиране на обувки със специални средства, спално бельо, дрехи и др. )

Пълно излекуване на инфекцията е възможно при всяка продължителност на заболяването.

Видове онихомикоза на ноктите на краката

Има три основни вида онихомикоза:

  • хипертрофичен;
  • нормотрофна;
  • атрофичен.

С хипертрофичнивид онихомикоза, пациентът изпитва дискомфорт при ходене, цветът на нокътната плоча се променя, нейните ръбове са засегнати, блясъкът се губи.

Нормотрофнавидът е придружен само от промяна в нюанса на нокътя, който става бяло-жълт.

Атрофичентипът се характеризира с жълто-сив цвят на нокътната плочка, нейното ексфолиране, нагнояване и разхлабени слоеве върху отворена област на кожата.

В същото време пациентът изпитва дискомфорт, започва да се чувства смутен в обществото, на плажовете, в банята или сауната. Самочувствието постепенно намалява, има забележимо неувереност в себе си, проблеми в отношенията с противоположния пол. Добавя се и болка, усилваща се с триене върху чорапи или затворени обувки. Следователно лечението на гъбички по ноктите не трябва да се отлага за по-късно.

Причини за образуване на гъбички по ноктите

Основните патогени са дерматофитните гъби, по-рядко плесени и дрожди. Източници на инфекция са артикулите за лична хигиена, включително кърпи, обувки, принадлежности за маникюр, килими за баня и др. Особено вероятно е да получите гъбички на обществени места с високо съдържание на влажност: бани, сауни, басейни, фитнес зали и душове.

Следните фактори могат да провокират обостряне на заболяването:

  • заболявания на стомашно-чревния тракт;
  • възраст в напреднала възраст;
  • нарушения на кръвообращението;
  • алергия;
  • намаляване на имунната защита на организма.

Премахване и лечение на гъбички по ноктите

гъбички на ноктите на краката

Съвременното лазерно лечение на гъбички на ноктите на краката се извършва в специализирани клиники. Тук работят професионални дерматолози, които бързо ще установят диагноза и ще започнат незабавен курс за избавяне от проблема.

Ефективното лазерно лечение на гъбички по ноктите включва използването на системни противогъбични лекарства, противогъбични мехлеми, разтвори, прием на имуностимулиращи лекарства и витамини и стриктно спазване на правилата за лична хигиена.

Лечението на онихомикозата ще бъде много по-бързо и по-ефективно, ако засегнатата повърхност на нокътя бъде първо отстранена. Това ще облекчи засегнатата област на кожата от препятствия за по-лесно проникване на активните активни съставки на лекарствата.

Премахването на нокътната плоча в клиниката е напълно безболезнено. За това се избират фрези, които за броени минути превръщат засегнатия нокът в прахови частици.

Лазерно отстраняване на гъбички по ноктите - как се извършва процедурата?

Със своята висока ефективност, лазерното отстраняване на гъбички по ноктите е безопасна процедура, която не деформира или разрушава нокътната плоча. Същността на лазерното лечение е фокусираният ефект на лъча върху елементите на гъбичките в засегнатата нокътна плоча.

Превръщайки се от светлина в топлина, лазерната енергия повишава местната температура до 45-53 градуса. Това е достатъчно, за да унищожи протеиновите структури на гъбичните клетки и да стерилизира ноктите от спори. По време на процедурата пациентът изпитва само усещане за топлина. Без странични ефекти, това лечение ви позволява да се върнете към ежедневието веднага след манипулациите.

Пълното възстановяване може да отнеме четири до осем лечения на интервали от няколко седмици. Броят на сесиите се определя от дерматолога въз основа на резултатите от теста и характеристиките на конкретния случай.

Ползи от лазерното лечение на гъбички по ноктите в клиниката

Клиниката е оборудвана с модерна апаратура, която може да реши всякакви кожни проблеми. Дългогодишният опит на лекарите и високата квалификация на персонала ни позволяват да гарантираме на пациентите високото качество на предоставяните услуги.

Постоянното сътрудничество с най-добрите клиники, специализирани в дерматологични проблеми, ни позволява да обменяме опит и да намираме все по-ефективни начини за премахване на проблеми, свързани, наред с други неща, с гъбични заболявания на ноктите и кожата.

Резултати от процедурата

нокът след лазерно лечение на гъбичкинокът на крака с гъбички преди лечениенокти след лазерно лечение на гъбичкинокти, засегнати от гъбички преди лечение

Въпроси и отговори

Метод на лечение

Външна терапия / Медикаменти / Хардуер.

Информирано съгласие преди процедурата

Има.

Продължителност на лечението

Зависи от метода на лечение и индивидуалните характеристики на пациента.

Форма на анестезия

Не е задължително.

Подготовка за процедурата

Не използвайте противогъбични средства.

Грижи / предпазни мерки след процедурата

Препоръките се избират индивидуално от лекар специалист.

очакван резултат

Отърване от болестта, намиране на здрави нокти.